Mormorsfonster.se

Fönsterbeslag

Hem > Fönsterbeslag

Fönsterbeslag

Fönsterbeslag, eller beslag till fönster, är en viktig del av ett fönster. De är inte bara till för att ge en estetisk touch utan också för att säkerställa att fönstret fungerar ordentligt och kan öppnas och stängas på ett enkelt sätt. Det finns många olika typer av fönsterbeslag på marknaden, och det kan vara svårt att välja rätt typ för ditt fönster. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av fönsterbeslag och vilken typ som passar bäst för dina behov.

Köpa beslag till fönster

Om du letar efter professionella återförsäljare av fönsterbeslag har du kommit rätt. Nedan listar vi några av de bästa återförsäljarna som kan hjälpa dig att hitta rätt beslag för dina fönster. Läs vidare för mer information om olika typer av fönsterbeslag och hur du hittar rätt återförsäljare för dina behov.

Specialbeslag

En annan återförsäljare som erbjuder beslag till fönster är Specialbeslag. Här kan du hitta allt från klassiska beslag till moderna och minimalistiska varianter. Specialbeslag.se har ett stort sortiment och kan erbjuda beslag i olika material, inklusive rostfritt stål och aluminium. De har också ett urval av brandbeslag och säkerhetsbeslag som kan ge extra skydd till dina fönster.

Olika typer av fönsterbeslag

Nedan kommer vi att titta närmare på olika typer av fönsterbeslag som finns tillgängliga på marknaden. Fönsterbeslag är en viktig del av ett fönsters funktion och kan variera i utseende och funktion beroende på fönstrets typ och storlek.

1. Säkerhetsbeslag

Säkerhetsbeslag är en viktig del av ett fönsters säkerhet och används för att förhindra inbrott och obehörig åtkomst. De finns i olika utföranden och kan ha olika låsningssystem, exempelvis nyckel eller spärr.

2. Vridbeslag

Vridbeslag är vanligt förekommande på äldre hus och används för att öppna och stänga fönster genom att vrida på en spak. De finns i olika storlekar och utföranden.

3. Tryckbeslag

Tryckbeslag är vanligt förekommande på moderna fönster och används för att öppna och stänga fönster genom att trycka på en knapp eller spak. De är vanligtvis enklare att använda än vridbeslag och vanligtvis lättare att underhålla och rengöra.

4. Skjutbeslag

Skjutbeslag används för att öppna och stänga skjutbara fönster och är vanligt förekommande i modern arkitektur. De finns i olika utföranden och kan ha olika låsningssystem.

5. Balkongbeslag

Balkongbeslag används för att öppna och stänga balkongdörrar och finns i olika utföranden och storlekar. De kan ha olika låsningssystem och vara anpassade efter olika typer av balkongdörrar.

6. Hopfällbara beslag

Hopfällbara beslag används för att möjliggöra enkel rengöring av fönsterrutor på höga byggnader. De kan fällas ihop för att ge tillgång till hela fönsterrutan och sedan fällas tillbaka på plats när rengöringen är klar.